Vložení foto do horního rámu Vložení horního proužku nad běžícím textem Nabídka pod horní fotkou (volacím znakem)

 
Nadpis horní levé tabulky "MENU"

Menu:

Home

Rádio

Pivo

Pivní recepty

 Kontakt

  TOP list - počítadlo


Vložení loga "OK"

 

 
Běžící text
Vítejte na stránce pivního receptu ... ...
Text pod bežícím proužkem

... Prosím vyzkoušejte recept a pošlete svoje hodnocení ...

    vložení teček před text a vlastní text
  • Jednoduchý "Ale - autor Ing.Šuráň"
  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva
  • Množství piva 20 litrů
  • vystírací voda
  • Slad celkové množství 4,5 kg
  • Granul.chmel 25 gramů
  • Sušené svrchní kvasnice - např. Nottingham Ale
  • Vystírku provedeme do maximální teploty 68°C. Do ohřáté vody rozmícháme našrotovaný slad. Vytvoří se řídká kaše, nechat 60 min. odpočívat, jen občasně zamíchat.
  • Pomalu ohřejeme na 75°C za stálého míchání a necháme 30 min. odpočívat..
  • Chmelovar
  • Chmelovar provádíme 75 min. Autor zde přidává chmel ve čtyřech dávkách. Na začátku při scezování 1/3 chmele. Druhou dávku 1/3 po zavaření a třetí dávku 1/6 chmele 10 min. před koncem. Poslední dávku 1/6 do ležáckého tanku při sudování.
  • Hlavní kvašení
  • Ochlazenou mladinu opatrně, aby se nerozvířily kaly, převedeme do kvasné nádoby a zakvasíme pivovarskými kvasnicemi při teplotě 15°C.. Kvašení provádíme do max. teploty 20°C, při maximální době 5 dnů. Nutno sledovat.
  • Ležení 14 dní.
  • Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení.


Pivní zátiší


Moje zařízení - IC 706-MK II G

Datum a čas na konci stránky

Copyright FRAMAX ...