Vložení foto do horního rámu Vložení horního proužku nad běžícím textem Nabídka pod horní fotkou (volacím znakem)

   
Běžící text
Vítejte na pivních stránkách - 1. Svatavského super mikro pivovaru - Svatavského trpaslíka ...
Text pod bežícím proužkem

1. Svatavský super mikro pivovar - Svatavský trpaslík

    vložení teček před text a vlastní text
  • 1. Svatavský mikro pivovar - byl založen počátkem roku 2002 a po počátečním váhání jsem jej pojmenoval "Svatavský trpaslík" . Od roku 2002 jsem připravoval pouze piva z polotovarů až do roku 2005, kdy jsem začal připravovat zařízení na vaření piva klasickou technologií.
  • Zakladatelem, jediným majitelem a sládkem je autor těchto stránek ...
  • Velikost jedné várky je 20 litrů nepasterovaného a nefiltrovaného piva, které obsahuje živé kultury kvasinek. Vlastní expedice piva je prováděna pouze dle vlastních potřeb majitele a současně sládka pivovaru, k osobní spotřebě jeho a rodiny. Pivo je rovněž unikátní tím, že nelze nikde koupit.
  • Vše co se k výrobě piva potřebuje je slad, chmelové pelety a voda. Na prokvašení používám originální kvasinky a protože nemám jiné, tak jen sušené, případně použité tekuté jsou vždy jen ty, které zbydou z posledního vaření ...
  • Primární fermentace je prováděna ve spilce - v plastovém kvasném barelu
  • Sekundární kvašení je poté prováděno již jen v lahvích a nebo PET, současně zde probíhá rovněž i zrání piva.
  • Expedice je prováděna pouze vlastními silami z ledničky k místu ochutnávky.

 PIVNÍ VÝVOJ TECHNOLOGIE "Svatavského trpaslíka":

  • Pivní vývoj je nyní následující - nyní používám varnu elektrickou, foto je uvedeno ve fotogalerii. Jedná se o elektrický hrnec upravený, jako varna.
  • Důležitá na celém varném procesu není nádoba, ale programové vybavení a ovládání celého varného procesu.
  • Celý varný proces je ovládán pomocí programu z konstrukce německého autora, který má na těchto stránkách samostatnou rubriku, označenou - pivní software ...
  • Uvedený program se mně osobně velmi líbí, protože umožňuje mimo jiné i to, že natrvalo jsou v adresáři archivované jednotlivé varné postupy - protokoly. Toto umožnuje, vytvořit vlastní databázi ověřených postupů po jejich praktickém vyzkoušení. Z vlastní současné praxe mohu říci, že potřebuji jen dva tyto varné protokoly. A to pro infuzní vaření a dále pro dekokční vaření na 2 rmuty. Jiné způsoby již v současné době nepoužívám ...
  • Z výše uvedeného je vidět, že pivní vývoj neustává a současně jsem přidal pár fotek a fotky přidal do galerie, můžete se podívat ...





Pohodička


Běh času

Datum a čas na konci stránky

 

Copyright FRAMAX ...