Home » Recepty pivní

Holandský ležák 2

20. Březen 2010 Bez komentáře

Holandský ležák 2

EBU 37
EBC 9
Stupňovitost 12,5%
Alkohol  5,2%
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l

Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4500 gramů Vídeňský slad
Chmel – aromatický 5,5% – není více uvedeno, množství 72 gramů …
 
Vystírku provést do 16 litrů vody 42°C, 30 min. …
50°C, zápařka – prodleva 30 min. …
66°C, prodleva po dobu 70 min. …   
76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. …
Celkové množství sladiny cca 24 – 25 litrů po vyslazení
Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu.  …
Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C
Více v receptu není uvedeno.

Comments are closed.

viagra