Home » Recepty pivní

Dunkel altbayerischer Art

17. Březen 2010 1 Komentář

Rezept zum Bierbrauen – Dunkel altbayerischer Art

Seznam ingrediencí pro výrobu piva
  
Množství piva  20 litrů        
Barva: 52 EBC
Hořkost: 21 EBU
Obsah základní sladiny 13% 
Mnichovský slad – 4500 gr.
Karamelový tmavý slad – 280 gr.(150 EBC)
Barevný slad – 80 gr. (150 – 1500 EBC)
Granul.chmel aromatický 35 gramů – 6,5% alfa
14 l vody na vystírku
16 l vody na dolití

Spodní kvasnice 
Kdo si přečte tento stručný návod, uvidí zde, že se jedná o infuzní rmutování! 
V německých pivech u homebrewerů velmi častý způsob vaření piva. 

Vystírka do 38°C, odpočinek 20 min.
Ohřev na 50°C, odpočinek 20 min.
Ohřev na 66°C, odpočinek 70 min.
Rmutovat při teplotě 76°C
Doba várky 90 minut

Chmelovar
Chmelovar provádíme 10 min.od začátku várky !
Doba kvašení nejméně 4 týdny, protože základní sladina je poměrně sladká a tedy dlouho kvasí. 
Lze pít samozřejmě již po asi 2 týdnech, nebo jak dlouho vydržíme čekat. 
 
Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení.

1 komentář »

  • flames komentoval:

    No je uvařené a založené, docela hezky kvasí. Použil sem tam cca 50g červeňáku, ale sladké je to jak cecek. Takže zatím spokojenost. Kvasím ovšem svrchně.

viagra