Home » Aktuality, Recepty pivní

HOFBURG NA ČERNO 11°

1. Prosinec 2015 Bez komentáře

Hofburg 11°

Autor:  Machovský stojan – Jiří Matocha

Kategorie: Spodně kvašený tmavý ležák

Celkové množství 50 L

Suroviny: Slady

- Vídeňský              7,7 kg

- karamelový          1,0 kg

- pražený ječmen  0,30 kg

Chmely:

Agnus                      15 gr.

Sládek                      50 gr.

ŽPČ                           40 gr.

Varný postup

- Vystírka: 38°C — 32 litrů vody, 30 minut

- Rmutování — ohřev na 52 – 54°C, prodleva 15 min., oddělit 1/3 díla

ohřev na 62 – 64°C, prodleva 15 minut

ohřev na 71 – 73°C prodleva 20 minut, ohřev k varu, var 15 min.

slití díla dohromady, oddělení 1/1 díla

ohřev na 71 – 73°C, prodleva 20 min., ohřev k varu a 15 min. var

slití díla dohromady, přidání praženého ječmene, doohřev na 78 – 80°C

- Vyslazování vodou 76 – 78°C

Chmelovar 90 min.

Chmelení: var Agnus

po 45 min. Sládek

po 75 min. ŽPČ

Spilka: teplota na spilce 8 – 10°C, Kvasnice W34/70, nebo jiné ležácké co máme po ruce.

.

Díky autorovi za zaslání receptu.

 

 

Comments are closed.

viagra
Warning! F528764d624db129b32c21fbca0cb8d6.com has expired. If this is your domain name you must renew it immediately before it is deleted and permanently removed from your account. To renew this domain name visit http://www.NameBright.com