Home » Aktuality, Recepty pivní

HOFBURG NA ČERNO 11°

1. Prosinec 2015 Bez komentáře

Hofburg 11°

Autor:  Machovský stojan – Jiří Matocha

Kategorie: Spodně kvašený tmavý ležák

Celkové množství 50 L

Suroviny: Slady

- Vídeňský              7,7 kg

- karamelový          1,0 kg

- pražený ječmen  0,30 kg

Chmely:

Agnus                      15 gr.

Sládek                      50 gr.

ŽPČ                           40 gr.

Varný postup

- Vystírka: 38°C — 32 litrů vody, 30 minut

- Rmutování — ohřev na 52 – 54°C, prodleva 15 min., oddělit 1/3 díla

ohřev na 62 – 64°C, prodleva 15 minut

ohřev na 71 – 73°C prodleva 20 minut, ohřev k varu, var 15 min.

slití díla dohromady, oddělení 1/1 díla

ohřev na 71 – 73°C, prodleva 20 min., ohřev k varu a 15 min. var

slití díla dohromady, přidání praženého ječmene, doohřev na 78 – 80°C

- Vyslazování vodou 76 – 78°C

Chmelovar 90 min.

Chmelení: var Agnus

po 45 min. Sládek

po 75 min. ŽPČ

Spilka: teplota na spilce 8 – 10°C, Kvasnice W34/70, nebo jiné ležácké co máme po ruce.

.

Díky autorovi za zaslání receptu.

 

 

Comments are closed.

viagra