Home » Aktuality

Spontánní kvašení mladiny

21. Červenec 2015 Bez komentáře

V pondělí jsem vařil „Ale“ a jako vždy jsem nechal v jednom hrnci část mladiny, tedy spíše úplně posledního zbytku. Cukru tam bylo jen 0,5%. Potom jsem začal uklízet po vaření (všichni znáte, jak to občas vypadá) a na zbytek v hrnci jsem zapomněl. Dnes po příchodu z práce jsem si tohoto nedostatku všimnul, popadl jsem hrnec, že ho vyliji. Když jsem odklopil pokličku, byl jsem opravdu překvapen, jakým fofrem stačila mladina takhle zakvasit. Udělal jsem jednu fotečku a vše vylil a až potom mně napadlo, že jsem to měl zkusit nechat dokvasit, jak by to vonělo. Chuť by byla samozřejmě vodová, protože to byl zbytek, ale nějaká ta vůně tam mohla být. V garáži je v současné době 24°C a tak teplota byla dobrá. Mohl jsem zkusit třeba nějaký ten speciál z vlastních kvasnic – HI HI HI. Belgičani to takhle taky dělají. Tak snad někdy příště, až budu mít zase sklerózu.

Comments are closed.

viagra