Home » Aktuality, Recepty pivní, Vybíráme

Black Bull – extra stouth

2. Leden 2014 Bez komentáře

Po delší době přidávám další recept, který jsem objevil v knize „Gutes Bier selbst brauen“. Bližší autor není uveden.

Celkem se jeví postup, jako poměrně jednoduchý a mohl by mít docela dobré výsledky

.

- Stupňovitost: 12°

Alkohol: 4,8%

Hořkost: 39 IBU

Barva: +100 EBC

.

Sypání

8,5 kg Plzeňský slad

0,5 kg ječné vločky

0,3 kg kyselý slad

0,7 kg jemně drceného praženého ječmene

.

- Varná voda

35 l vystírání

36 l scezování

.

Kvasnice

- WYEAST 1084 nebo 1028, Whitelabs WLP 004, Fermantis Safale S 04 nebo US-5, Dangstar Nottingham Ale

.

Rmutování

Ohřejeme 22 litrů vody na teplotu 75°C a nasypeme slady a ječné vločky. Po promíchání by měla být teplota 64°C. Ponecháme 1 hodinu rmutovat na teplotě 60 – 62°C, přidáme pražený ječmen a 13 litrů vroucí vody. Celkem bychom měli získat 43 litrů rmutu o teplotě 73°C a ponecháme prodlevu 30 min. Pražený ječmen se přidává cca 0,5 hodiny před koncem, aby pouze obarvil, ale současně nebylo moc pražené kávové příchutě.

Ohřejeme na 78°C a provedeme scezení.

.

Chmelovar

Použijeme hořký chmel 10% alfa hořkých kyselin, na odrůdě nezáleží (uvádí autor) a chmelovar provádíme najednou se 75 gr. chmele, po dobu 70 min.

.

Po ukončení chmelovaru bychom měli mít celkem 55 l mladiny s 12% cukernatostí

.

Kvašení provádět podle druhu kvasnic při teplotě 18 – 20°C.

.

Kvasný proces ukončujeme při hodnotě 4,5% cukru.

.

Vyzkoušejte a kdo by se chtěl pochlubit, prosím, aby odpověď odeslal na pivodoma@email.cz

.

Dej bůh štěstí pivníci

Comments are closed.

viagra
Warning! F528764d624db129b32c21fbca0cb8d6.com has expired. If this is your domain name you must renew it immediately before it is deleted and permanently removed from your account. To renew this domain name visit http://www.NameBright.com