Home » Aktuality

Almanach a překlad receptů !!!

18. Listopad 2011 4 Komentářů

Zdravím všechny kolegy co vlastní „Almanach pivních stylů“.

Kdo dostatečně ovládá angličtinu, prosil o bych o bližší vysvětlení tabulky, která je uveřejněna u každého z receptů.

Speciálně se mi jedná o část tabulky, která určuje množství chmele v procentním vyjádření. Zkouším to tady různě přeložit, ale vychází mi údaje, které mi nedávají smysl. Kdo je schopen mi pomoci vyložit speciálně levý sloupek, prosím o odpověď. Protože jinak nemá cenu překládat recepty, aby z toho nebyly nesmysly.

4 komentářů »

  • temnor komentoval:

    %AA = % alfa horkych kyselin daneho chmele

  • Framax (autor) komentoval:

    Ahoj, tohle mně bylo jasné, ale problém je jinde.
    Budu psát ke konkrétnímu receptu např:
    Barley wine.
    HOPS %AA
    Bittering: Aurora 8
    Flavor: Barth Tettnanger 4
    Aroma: Barth Cascade 5,75

    Nahoře u chmele je napsáno procentní množství sypání,
    ale tady u chmele je to tedy jak??? Zatím se mo to jeví, že bych měl z konečné hořkosti dopočítávat množství chmele? To je to co mi vrtá hlavou.

    Díky za upřesnění.

  • Framax (autor) komentoval:

    Tak jsem to vyřešil následovně. Budu uvádět ještě hodnoty pro 100 litrů a to už si snad každý spočítá.

  • temnor komentoval:

    tam zadny procentni sypani u chmele neni jako u sladu – tam je jen napsano, kolik ma ten danej chmel dodavanej tou firmou obsah AHK a kolik je pri teto hodnote AHK vsypano chmele. Alespon tak tomu rozumim ja… Stejne pak kazdej recept je potreba prepocitat pro ten chmel co je zrovna k dispozici…

viagra