Home » Recepty pivní

Amber Ale, American

18. Listopad 2011 2 Komentářů

Original uveřejněn v Almanachu.

Jantarové světlé anglické pivo Amerického typu

Varný proces

 Jednoduchá infuze.

lad je vystírán za stálého míchání při teplotě 64 – 68°C, po dobu  60 min.Poté jej postupně ohřejeme na teplotu 76°C. Poté následuje scezování.

 

 Chmelovar.

 Chmelovar probíhá po dobu 60 min. První dávka chmele po 5 minutách varu a druhá po uplynutí 55 minut. Whirpool 30 min.

Po ochlazení na teplotu 16 – 21°C se naočkuje kvasnicemi a nechá se po dobu cca 7 dní kvasit. Následuje sekundární fermentace po stočení do nádob, po dobu 14 dnů.

Sypání sladů:                   procentní                               pro 19 litrů                   pro 100 litrů

Weyermann Pale Ale            74%                                     2,45 kg                                     12,91 kg

Weyermann Caraamber        20%                                    0,66 kg                                     3,49 lg

Weyermann Carared             5 %                                     0,17 kg                                       0,87 kg

Weyermann Carafa               1 %                                     0,03 kg                                       0,17 kg

Chmel

Barth-Haas Chinnok              13                                       10 gramů                                 51 gramů

Barth-Haas Williamette            5                                       81 gramů                               426 gramů

Aroma: Centennial                 10,5                                   16 gramů                                 86 gramů

Kvasnice: London-style ale yeast

2 komentářů »

  • Mr.Beer komentoval:

    Aoj, jaké jsou psány v almanachu kvasnice pro tohle pivko? Díky

  • Framax (autor) komentoval:

    Ahoj už jsem to dopsal, dík za upozornění.

viagra