Home » Archiv

Archiv pro Červenec 2013

Aktuality »

[29. Červenec 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Protože je léto a žízeň větší, uvařil jsem si dávku 4 druhového pivka, jehož recept jsem uváděl nedávno. Doma vcelku chutnalo a tak pro tento recept není důvod nic měnit.
Vaření pivka proběhlo naprosto bez zádrhelů a tak na konci bylo 26 litrů o 11,5% cukernatosti. Čili jinak řečeno, namíchal jsem si 11°pivo. Na toto letní období naprosto ideální stav. Po stočení do PET jsem lahve postavil, jako vždy v garáži na zem, kde je teplota přijatelná a sekundární kvašení probíhá bez nejmenších problémů Protože je léto, bylo nutno důkladně uzavírat …

Aktuality »

[5. Červenec 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Vaření piva doma – uvedeno na www.jakpracovatdoma.cz
Uvařit si doma pivo, není zas tak složité, a také já si již nějakou dobu doma vařím své vlastní pivo. Jedno pivo uvařené ze zakoupených surovin z internetového obchodu mi vyjde na nějakých 5 korun, a pokud si seženete suroviny přímo ze zdroje, tedy z pivovaru, může to být opravdu za babku. V počátcích ovšem musíte něco investovat do kvalitních nádob, pokud tedy nejste již dostatečně vybaven. Pivo v menším množství se dá uvařit i v obyčejném hrnci, takže žádný strach. Nebudeme se zde …

Aktuality »

[5. Červenec 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Při koukání po internetu jsem našel tohle. Vypadá to, jako legrace, ale není. Jen ta uváděná cena je hrozná.
Parádní skleněný džbán na deset piv pro domácí čepování piva bude dárek, který určitě potěší každého pivaře! Keramická zátka prodlouží čerstvost a zabrání zvětrání piva, jednoduchá pumpička s pípou umožní snadné natočení do sklenice.
Džbán na pivo s pípou

Stačí zajít si do džbánu pro pivo k nejbližšímu výčepu a uzavřít keramickou zátkou. Skleněný džbán je doplněn praktickým kovovým uchem, což umožňuje snadné přenášení. Doma pak už jen místo zátky nasadit pípu, podle potřeby …

Recepty pivní »

[5. Červenec 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Domácí výroba piva
Uvedený postup je uveden na velká pivní kuchařka www.velkapivnikucharka.napady.net.
.

Domácí výroba piva klasickým českým dvourmutovým způsobem
var1
Spotřeby surovin jsou na výrobu cca 100 l piva o přibližně 12°.
· Do nádoby s přibližně 60 l vody teplé 35 – 37 °C vysypeme (vystřeme) za stálého míchání 20 kg sladového šrotu ( rozšrotovaný slad).
· Po pětiminutové prodlevě přidáme cca 25 l vroucí vody (zapářka) – vodu přidáváme pomalu, aby nedocházelo k přehřívání rmutu (směsi sladového šrotu s vodou). Celý objem by měl dosáhnout teploty 50 – 52 °C. pokud této teploty nedosáhneme, …

Aktuality, Vybíráme »

[4. Červenec 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

 
Podľa americkej asociácie domácich pivovarov - American Homebrewing Assosiation od 1. 7. 2013 vo všetkých 50-tich štátoch USA je oficiálne povolené domáce varenie piva. Posledným štátom, kde bolo legalizované domáce varenia sa stal štát Mississippi.
Prvýkrát od doby prohibície bolo domáce varenie piva v Spojených štátoch povolené len v roku 1978. V roku 2013 štáty Mississippi a Alabama boli jediné, kde bol zákaz stále v platnosti. Legalizácia varenia v štáte Alabama nadobudla platnosť po podpísaní zákona guvernérom 09. 05. 2013.
Domáce varenie piva v Spojených štátoch je koníčkom číslo jedna a jeho popularita rastie každý rok. AHA (American Homebrewing Assosiation - Americká asociácia domácich pivovarov) združuje viac ako 38 000 členov. Podľa AHA viac ako jeden milión Američanov varí …

viagra