Home » Archiv

Archiv pro Březen 2013

Recepty pivní, Vybíráme »

[30. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Vánoční Vídeňský ležák 12%

Sypání

10%      Světlý plzeňský slad
25%      Mnichovský slad
5%        Karamelový slad
60%     Vídeňský slad
Chmel a chmelovar
Sládek

Žatecký poloranný červeňák
Chmelovar 90min,chmeleno na třikrát.
Hodnota hořkosti IBU30
Rmutování – Pivo je vařeno tzv.falešnou dekokcí
Kvasnice – Spodní kvasnice Saflager W 34/70

 
Více zde: http://divokypstros.webnode.cz/news/vanocni-vidensky-lezak/

Recepty pivní, Vybíráme »

[29. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

INDIA PALE ALE - ENGLISCH
Recept přeložen z Ultimate Almanac of world beer recipes
Slady:                                                                                              19 litrů
Weyermann Pale Ale                    89%                                       3,98 kg
Weyermann Carared                    5%                                         0,22 kg
Weyermann Carahell                    5%                                         0,22 kg
Weyermann Carafa II.                  0,5%                                     0,02 kg
Chmel:
Barth-Haas Goldings                      5%AA                                   19 gr.
Barsth-Haas Fuggles                      4,3%AA                                               15
gr.
Barth-Hass Goldings                      5%AA                                   15 gr.
Kvasnice: London -style ale yeast
Vařeno jednostupňovou infuzí:
Vystírka se provede do vody teplé 64 – 66°C a při stálém
míchání se ponechá 1 hodinu. Poté se pomalu zvedne teplota na 76°C a provede se
odrmutování.  Chmelovat po dobu 75 min.
První dávka chmelu se dá po 5 minutách varu, druhá dávka po 65 minutách …

Recepty pivní, Vybíráme »

[27. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci
Uvádím recept, který není můj, ale je převzatý z Německých stránek, autor uveden pod jménem Freddy.
Autor: Fredy – bližší neuvedeno – překlad Prejzovar
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 11,8%

Hořkost:  22 EBU
Barva:  144 EBC
Procento alkoholu: 4,9%
Poznámka: vzhledem k poměrně velkému množství sladu, cukru a současně barvícího sladu, je zřejmé, že mladina bude velmi hustá a sladká.  Je tedy předpoklad, že bude hůře a hlavně podstatně déle kvasit a i zrání piva bude delší.
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad 3050 gramů
Mnichovský slad 300 gramů
Barvící slad 340 gramů
Cukr …

Aktuality »

[20. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Druhy a typy sladů – převodní tabulka, která se snad bude hodit pro praxi.
Slady v receptu normálním fontem,  Weyermann ekvivalent je tučně
2-Row, Lager, Pilsen  – Pilsner
Ashburn, Mild Ale, Sp. Aromatic - Vienna
Bonlander, Munich –  Munich I
Dark Munich - Munich II
Dextrine – Carafoam
Victory, Amber, Biscuit, Kiln Amber, Aromatic – Melanoidin
Crystal 10, Caramalt, Carapils, Light Carastan, Light Caramal, Caramal Pilsen – Carahell
Crystal 20, Caravienne, Caramal Vienna - Carared
Crystal 30, Pale Crystal, Carastan, Caramel Amber – Caramunich I, Caraamber
Crystal 40, Light Crystal, Carastan, Medium Caramel, Caramunich 40 – Caramunich II
Crystal 60, Medium Caramel, Crystal Malt …

Aktuality »

[1. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci
.
Titulek „Kynšperský pivovar jste zde viděli již několikrát. Nyní poprvé zde uvádím odkaz i na jejich webové stránky.
.
www.pivovar-kynsperk.cz
.
Stránky se teprve začínají plnit, ale graficky již nyní vypadají pěkně.
.
Tak jim popřejmě „Dej bůh štěstí“
 
 

viagra
Warning! F528764d624db129b32c21fbca0cb8d6.com has expired. If this is your domain name you must renew it immediately before it is deleted and permanently removed from your account. To renew this domain name visit http://www.NameBright.com