Home » Archiv

Archiv pro Březen 2013

Recepty pivní, Vybíráme »

[30. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Vánoční Vídeňský ležák 12%

Sypání

10%      Světlý plzeňský slad
25%      Mnichovský slad
5%        Karamelový slad
60%     Vídeňský slad
Chmel a chmelovar
Sládek

Žatecký poloranný červeňák
Chmelovar 90min,chmeleno na třikrát.
Hodnota hořkosti IBU30
Rmutování – Pivo je vařeno tzv.falešnou dekokcí
Kvasnice – Spodní kvasnice Saflager W 34/70

 
Více zde: http://divokypstros.webnode.cz/news/vanocni-vidensky-lezak/

Recepty pivní, Vybíráme »

[29. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

INDIA PALE ALE - ENGLISCH
Recept přeložen z Ultimate Almanac of world beer recipes
Slady:                                                                                              19 litrů
Weyermann Pale Ale                    89%                                       3,98 kg
Weyermann Carared                    5%                                         0,22 kg
Weyermann Carahell                    5%                                         0,22 kg
Weyermann Carafa II.                  0,5%                                     0,02 kg
Chmel:
Barth-Haas Goldings                      5%AA                                   19 gr.
Barsth-Haas Fuggles                      4,3%AA                                               15
gr.
Barth-Hass Goldings                      5%AA                                   15 gr.
Kvasnice: London -style ale yeast
Vařeno jednostupňovou infuzí:
Vystírka se provede do vody teplé 64 – 66°C a při stálém
míchání se ponechá 1 hodinu. Poté se pomalu zvedne teplota na 76°C a provede se
odrmutování.  Chmelovat po dobu 75 min.
První dávka chmelu se dá po 5 minutách varu, druhá dávka po 65 minutách …

Recepty pivní, Vybíráme »

[27. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci
Uvádím recept, který není můj, ale je převzatý z Německých stránek, autor uveden pod jménem Freddy.
Autor: Fredy – bližší neuvedeno – překlad Prejzovar
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 11,8%

Hořkost:  22 EBU
Barva:  144 EBC
Procento alkoholu: 4,9%
Poznámka: vzhledem k poměrně velkému množství sladu, cukru a současně barvícího sladu, je zřejmé, že mladina bude velmi hustá a sladká.  Je tedy předpoklad, že bude hůře a hlavně podstatně déle kvasit a i zrání piva bude delší.
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad 3050 gramů
Mnichovský slad 300 gramů
Barvící slad 340 gramů
Cukr …

Aktuality »

[20. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Druhy a typy sladů – převodní tabulka, která se snad bude hodit pro praxi.
Slady v receptu normálním fontem,  Weyermann ekvivalent je tučně
2-Row, Lager, Pilsen  – Pilsner
Ashburn, Mild Ale, Sp. Aromatic - Vienna
Bonlander, Munich –  Munich I
Dark Munich - Munich II
Dextrine – Carafoam
Victory, Amber, Biscuit, Kiln Amber, Aromatic – Melanoidin
Crystal 10, Caramalt, Carapils, Light Carastan, Light Caramal, Caramal Pilsen – Carahell
Crystal 20, Caravienne, Caramal Vienna - Carared
Crystal 30, Pale Crystal, Carastan, Caramel Amber – Caramunich I, Caraamber
Crystal 40, Light Crystal, Carastan, Medium Caramel, Caramunich 40 – Caramunich II
Crystal 60, Medium Caramel, Crystal Malt …

Aktuality »

[1. Březen 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci
.
Titulek „Kynšperský pivovar jste zde viděli již několikrát. Nyní poprvé zde uvádím odkaz i na jejich webové stránky.
.
www.pivovar-kynsperk.cz
.
Stránky se teprve začínají plnit, ale graficky již nyní vypadají pěkně.
.
Tak jim popřejmě „Dej bůh štěstí“
 
 

viagra