Home » Archiv

Archiv pro Únor 2013

Recepty pivní, Vybíráme »

[25. Únor 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Kaštanové pivo – Miro Blanarovič
.
Základ piva tvoří jedlé kaštany. Tyto nejprve upravíme na „čipsy“ takto.
Vezme si jich vždy tak 5 kousků a dáme je do mikrovlnky na 30 sec. a hned oloupeme. Zůstanou tedy pořád syrové. Až jich máme potřebné množství, nakrájíme je na čipsy (plátky) a dáme do trouby 60°C pomalu sušit. Toto trvá přibližně 5 hodin.
Poté nastavíme teploměr na 110°C a necháme je při této teplotě karamelizovat. Postupně uvidíte, jak se mění vůně a chuť – to si musíte vyzkoušet. Podle stupně karamelizace s nimi můžete vařit …

Recepty ostatní »

[19. Únor 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Recept na pivní polévku Gramatyka
Recept pro 4 porce: 1 litr zvětralého piva, 4 plátky oschlého tmavého chleba, 3 vejce, 30 g másla, 30 g cukru, 1 kelímek zakysané smetany, kmín, pepř, sůl
Postup: Zvětralé pivo vařte s chlebem nakrájeným na kostičky. Přidejte mletý kmín a sůl. Jakmile se chléb rozvaří, vše rozmixujte do hladka. V misce rozmixujte vejce, máslo, cukr a zakysanou smetanu. Vlijte pomalu za stálého míchání do polévky. Opepřete.

Recepty pivní, Vybíráme »

[16. Únor 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Černá Mamba – 20 litrů piva 18°
3,5 kg Plzeňský slad
1,5 kg Mnichovský nebo Vídeňský slad
0,5 kg Karamelový slad
150 – 200 gr. čokoládový slad
50 gr. barvící slad
3,5 kg sladového výtažku – Plzeňský
20 gr. Premiant na začátku a 40 gr. ŽPČ. Chmeleno ve třech dávkách
Kvasnice svrchní, které jsou schopny kvasit při vyšším množství alkoholu
Postup:
Veškeré slady zpracujeme na dva rmuty, vysladíme a protože se má jednat o silné černé pivo, je nutno ještě na konci přidat sladový výtažek.
Nyní provedeme chmelovar klasicky 1,5 hodiny a ve třech dávkách.
Po provedení chmelovaru ještě přidáme 200 …

viagra