Home » Archiv

Archiv pro Leden 2013

Aktuality »

[28. Leden 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Dle nejnovějších informací měla dne 26 listopadu proběhnout první zkušební várka v tomto pivovaru. Pro neznalé – Kynšperk nad Ohří leží na poloviční cestě mezi Chebem a Sokolovem.

Recepty pivní »

[15. Leden 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Bezinkové pivo
.
Uveřejněno v knize „Bylinná piva“
.
Voda 1 galon
Čerstvé bezinky 2 šálky
Sladový extrakt 2 libry
Kvasinky
.
Bezinky se rozmixují ve ¼ galonu vody na kaši. Potom rozmícháme ve zbytku vody a vaříme 1 hodinu. Necháme vychladnout na snesitelnou teplotu , propasírujeme přes síto a přidáme sladový extrakt. Rozmícháme, stočíme do kvasné nádoby a při teplotě 21°C přidáme kvasinky. Necháme vykvasit až do vykvašení. Stočíme do lahví, do kterých jsme přidali trochu cukru. Uvedené bezinkové pivo se dá pít již za 2 týdny.

Recepty pivní »

[15. Leden 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Středověké domácí pivo – recept z roku 1512
.
Uveřejněno v knize „Bylinná piva“
.
Voda 1 galon
Světlý slad 2 ¼ libry
Jantarový slad 1 ¼ libry
Chmel 1/8 unce
Pivní kvasinky – vzhledem k uvedenému letopočtu, se jedná o kvasnice svrchní
.
Máčejte slad 2 hod. ve vodě 77°C teplé. Prolévejte (scezujte) tak dlouho, dokud nezískáte 1 galon tekutiny. Nechte vychladnout a přeceďte. Nalijte do kvasné nádoby a při teplotě 21°C přidejte kvasinky. Nechte kvasit až do vykvašení. Stočte do lahví, do kterých jste přidali trochu cukru a zazátkujte. Stárne 4 měsíce.

Aktuality »

[4. Leden 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
.
Vánoce jsou v nenávratnu a asi hodně z Vás i přinesl nějakou tu knihu o našem hobby. Protože zřejmě i já jsem byl hodný, dostal jsem k počtení celkem 3 knihy a to „Pivní bible“, „Vaříme pivo, cider a víno“ a také „Bylinná piva“.
Poté co jsem je obdržel a jen zběžně prohlédl, jsem se k nim vrátil a začal podrobně pročítat.
Bohužel musím konstatovat, že zvláště kniha „Pivní bible“ je opravdu silný zážitek, ALE HLAVNĚ V TOM ŠPATNÉM. Je poznat, že toto je kniha určená zřejmě pro americký trh. Protože …

Aktuality, Vybíráme »

[2. Leden 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
Ve výběrech v horní roletě chyběl asi dost důležitý odkaz pro vaření piva.
Nikde zde nebyly uvedeny pivní výpočty a proto v odkazu „Technologie piva“, byl přidán další odkaz a to pivní výpočty. Prozatím je to pouze odkaz na původní stránky, ale po vyřešení některých technických problémů, již zde budou odkazy přímé.
Bude tedy možno přímo otvírat jednotlivé výpočty pro každodenní použití.

Aktuality »

[1. Leden 2013 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Vítejme v roce 2013
Zdravím všechny čtenáře těchto stránek a přeji Vám jen to nejlepší v roce 2013.
Hodně zdraví lásky, pohody a pro domácí sládky také hodně dobrých várek.
.
Pro letošek nebudu psát žádné glosy a poznámky jak ten rok utekl a co se povedlo a co ne. Rovnou do roku 2013 vběhneme na plný pecky a to silvestrovským vařením.
.
A protože mluvíme o domácím vaření piva, tak samozřejmě konec roku nemohl proběhnout jinak, než poslední silvestrovskou várkou. Tato várka je dělána vždy v předposlední a poslední den každého roku a nejedná se zde o …

viagra