Home » Archiv

Archiv pro Prosinec 2012

Aktuality, Recepty pivní, Vybíráme »

[23. Prosinec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

.
Stupňovitost: 12°
Alkohol: 4,8 %
Barva: 39 IBU
Barva: + 100 EBC
———————
Sypání
8,5 kg        Plzeňský slad
0,5 kg        drcený ječmen
0,3 kg        kyselý slad
0,7 kg       praženého ječmene
———————
35 litrů vystírka
36 litrů na vyslazení
———————
Vaří se infuzí, jak je v Aglii zvykem.
Vystírku provedeme při teplotě 60 – 62°C po dobu jedné hodiny bez  praženého ječmene. Potom provedeme jodovou zkoušku a případně ještě prodloužíme prodlevu na této teplotě. Dále ohřejeme na teplotu 70 – 72°C a přidáme pražený ječmen. Prodleva činí 30 min.
Konec rmutování na 78°C.
——————–
Chmel
75 gr. hořkého chmele cca 10% alfa a chmelovar na 70 min.
———————
Po dokončení chmelovaru bychom …

Aktuality »

[23. Prosinec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Aktuality, Recepty pivní, Vybíráme »

[22. Prosinec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

.
50 gr. zázvoru
200 gr. třtinového cukru
2,5 litru vařící vody
sáček sušeného droždí
2 citrony
2 hřebíčky
2 lžičky vinného kamene – jedná se o kypřící prášek do pečiva, ale přírodního původu – viz vyhledávač na internetu.
.
Oškrábaný a nastrouhaný zázvor, přepůlené citrony, hřebíček a cukr dáme do větší nerezové a nebo porcelánové mísy a zalijeme vařící vodou. Necháme vychladnout a potom přidáme droždí. Mísu zakryjeme folií a necháme do druhého dne odležet. Potom přecedíme přes plátno a plníme do lahví. Necháme 2 – 3 dny kvasit, sklenice občas pootevřeme a odpustíme tlak. Po třech dnech …

Aktuality »

[5. Prosinec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Konečně pořádná mapa republiky.
Klikněte na odkaz a poté na jednotlivé symboly.
.
http://img.blesk.cz/static/other/93/6/0/936051.swf

Aktuality, Recepty pivní, Vybíráme »

[4. Prosinec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

ČERVENÉ PIVO
• Očekávaná stupňovitost: 13%
• Kvašení: svrchní
• Množství: 30 litrů piva
• 21 litrů vody na vystírku
• 25 litrů na vyslazení
Ingredience:
• 4400 g plzeňský slad
• 750 g mnichovský slad
• 1050 g melanoidní slad
• 100 g kyselý slad
• Kvasnice: Premium gold
• Chmel: 30 g Perle (8% alfa), 70 g žatecký poloranný červeňák
Rmutování:
• 35°C vystírka
• 55°C po 20 min
• 64°C po 40 min
• 72°C po 20 min
• 78°C po 20 min
Chmelovar: Celkem 90 minut,
• 30 g Perle na počátku, 40 g ŽPČ uprostřed a 30 g ŽPČ před koncem

Aktuality, Recepty pivní, Vybíráme »

[4. Prosinec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Pivo ve stylu – Flekovská 13
Pivo je vařeno dekokcí na dva rmuty – s úpravou při vystírce a zapařování. Překlad je proveden z článku uvedeném na stránkách minipivovar Francek.
Sypání: 4,5 kg celkem
- Plzeňský slad   - 2,25 kg
- Mnichovský slad   - 1,4 kg
- CaraMünch III   - 0,7 kg
- Carafa II   - 0,15 kg
Vystírka
Dílo v poměru 1:3 – – > 4,5kg slad + 13,5L vody  = 16,7 litru díla. Celková teplota díla 38°C.
Ponechat 30min. pauzu.
Dále postupně přidávat vodu teplou 80°C tak dlouho, až je konečná teplota díla 52°C. Přibližně se jedná o množství 8,7 litru. Nutno …

viagra