Home » Archiv

Archiv pro Červenec 2012

Aktuality, Vybíráme »

[25. Červenec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Guiness
Guiness, pivo irského původu, se kdysi propagovalo jako jídlo.

Síla nápoje pochází z jeho plnosti. Guiness se řadí k tmavým a krémovým pivům. Této kategorii nápojů dominuje slad před chmelem. Pražený slad se podílí na barvě, vůně a chuti. Pivo je tmavé, suché a syté. Ačkoli nápoje tohoto druhu mají poměrně vysoký podíl alkoholu, nepatří mezi ty nejsilnější.
Obecně se nehodí tato piva pít přímo z láhve. Ačkoli se typově a charakterově různí, všechna jsou hebká a uspokojivá.
Barevná škála tekutiny se pohybuje od červené, přes hnědou až po černou. Pěna bývá tmavokrémová …

Aktuality »

[25. Červenec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Uvedený článek je převzat ze staršího čísla Idnes, přesně z března letošního roku. Protože je pěkně napsán, neodolal jsem a kousek jsem jej zde uvedl. Kdo chce přečíst celý, musí si nastartovat na originální stránky pomocí odkazu, který je uveden na konci článku.
.
Miluje ležáky, ale rád též vymýšlí speciální  piva. Extra tmavé pivo Merlin připravoval nejen v protivínském pivovaru, ale i  doma v kuchyni. „Pražený ječmen tehdy nebyl k sehnání, proto jsem si ho dělal  doma v troubě,“ směje se sládek Jiří Faměra.

„V učení jsem dělal v pivovaru a na  …

Aktuality, Vybíráme »

[20. Červenec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Celý článek je uveden na pivovary.info, ale myslím, že nás zaujme hlavně tato část, která je popsána vcelku pěkně a dostatečným vysvětlením. Ne, že bych vařil nealko pivo, ale přece jen je to zajímavé počtení. No a kdo by měl zájem si takové pivo uvařit, může mu tato část článku, alespoň trošku pomoci.
.
Tři metody, jak vyrobit nealkoholické pivo. Každá se snaží zachovat mu chuť a
říz jinak
Jak vyhnat z piva alkohol? To je základní problém, který řeší
sládci při vaření nealkoholického piva. Kvasinky, které vyrábějí alkohol, totiž
dávají pivu zároveň i chuť …

Aktuality »

[19. Červenec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
.
Po včerejší návštěvě v pivovaru Permon jsme probrali pivní situaci, ale také pivní novinky.
.
Protože se zvyšuje zájem o různé druhy piv nejen ve světě, ale také u nás v Česku i pivovar Permon v Sokolově rozšířil svoji nabídku o několik druhů piv. Jedním z nich bylo pivo typu „Ale“, ale to jsem bohužel nemohl ochutnat a to z jednoduchého důvodu. Už prostě nebylo.
Co jsem však ochutnal, byla zatím připravovaná novinka a to pšeničné pivo. Ochutnal jsem jej, ale leží teprve jeden týden v ležáckém sklepě, čili bylo ještě kalné …

Aktuality »

[10. Červenec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
Léto krásně ubíhá a tak nás navádí, abychom vyrazili za sluncem, koupáním, ale také jídlem a pitím. A protože jídlo a pití je milou záležitostí náš všech, rozhodli jsme se udělat si takový malý výlet do Německa a to konkrétně do Bamberku. Reklamu nám udělala dcera, která tam byla loni a nakonec i letos a vybásnila nám toto „Francké“ město, které ve své staré a původní části má opravdu mnoho hospod a hospůdek.
Vyrazili jsme v pátek po ránu a bez zastávky jsme tam byli za cca 1,5 hodinky, protože …

Aktuality »

[4. Červenec 2012 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Přátelé – pivníci,
podle zatím nepotvrzených zpráv je 1. září tohoto roku datem, kdy bude obnovena značka piva „Karel“ a v prostorách původního podniku Berechovka bude vařeno pivo. Jak jsem jen tak z povzdálí zaslechl, snad již byly prováděny i funkční zkoušky varny.
Tak když vše dobře dopadne, budete moci přijet i ochutnat.
Dej bůh štěstí Karlovi

viagra