Home » Archiv

Archiv pro Listopad 2011

Aktuality, Recepty pivní »

[29. Listopad 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Recept vole přeložen z „Almanachu piva“
Toto pivo připomíná Altbier,  pivo „Bière de garde“ je doma v  severní francouzské provincii Nord-Pas de Calais. Artoisa Picardie, přímo u hranice s Belgií.
Tradičně „Bière de garde“ se  dříve vařilo slabé nebo silné podle různých ročních období a množství alkoholu u tohoto piva může začínat od  od velmislabého  3%  až po 8%.  Nejsilnější druhy byly obvykle vařeny na jaře, před začátkem  pracovní sezóny na farmě. Toto pivo  “Bière de garde“ uvařeného v  březnu bylo spotřebováno obvykle do začátku podzimu. Poslední soudek „Bière de garde“ byl vypit do 8 měsíců od uvaření.
 
Sypání                                     …

Aktuality, Recepty pivní »

[22. Listopad 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Volně přeloženo z „Almanachu pivních stylů“
Pivní styl
Berliner Weisse je mimořádně osvěžující, šumivé, suché, kyselé, barvy slámy, kyselé pivo, které se obvykle podává s výstřelem s malinovou příchutí a mařinkovým sirupem. V jistém smyslu je, Berliner Weisse německý ekvivalent Belgického Lambic.
Technicky vzato je Berliner Weisse kyselé pivo z pšenice. Nejlepší jsou kvašené z původními kvasnicemi Německých bílých piv, stejně jako jsoui speciální Berliner Weissebakterie. Německé kvasnice na Hefeweizen / Weißbier jsou pro tento styl špatné..
Množství šenice pro Berliner Weisse je obvykle nejméně 50 procent (v bavorských Hefeweizen/Weißbier musí být nejméně 50 procent, podle zákona). Zbytek tvoří jiné slady, obvykle Plzeňský.
Bezprostředně před balením, pivo je kroužkováno na láhví, při určené teplotě.. To vytváří silné šumění. Je-li skladováno v chladu, ve tmě, může toto pivo vydržet až 5 roků.
 
Sypání                                         v%                                          na 100 litrů                                na 19 litrů
Weyermann Plzeňský slad      57                                           5,5                                               1,05
Weyermann Pale Ale
wheat Malt                                  30                                          2,9                                               0,55
Weyermann Acidulated            10                                          2,13                                             0,18
Weyermann Caraamber            3                                           0,29                                             0,06
 
Chmel                                        %alfa                                       …

Aktuality, Recepty pivní »

[22. Listopad 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Volně přeloženo dle „Almanachu pivních stylů“
Popis stylu
Barley Wine – Ječmenné víno ​​je starý nápoj  a současně nový mladý styl. Jeho kořeny leží ve starobylém britském zvyku kvasit mladinu i s šrotovou kaší. Moderní pojmenování vzniklo  na počátku 20. století, kdy vznikají velké obchodní pivovary v Británii a tyto začaly uvedený styl vařit. Přípona “víno“, je samozřejmě nesprávné pojmenování, protože ječmenné víno ​​nemá nic společného se zkvašenou ovocnou šťávou.
Nejedná se o přesně vymezený styl, vyjímkou je pouze jeho šíře. Pivo je od světlé blond až po hnědou a použté kvasnice s tolerancí na vysoký obsah alkoholu.
Jako vysoce alkoholické pivo, ​​ječmenná mladina vyžaduje množství fermentované beta-amylázy, která se stane aktivní zhruba na 40 ° C a maximální teplotě 65 ° C. Mladina zraje při nižších teplotách, proto je nezbytné.
Barley Wine – Ječmenné víno ​​dosáhne svého plného potenciálu pouze po dlouhém stárnutí, jako dobré hroznové víno. Šest měsíců v lahvi, je považováno za minimum, čtvrt století …

Aktuality, Recepty ostatní, Recepty pivní »

[21. Listopad 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Voně přeloženo z receptáře – Almanach piva
 
Jantarové pivo
Je prakticky nemožné určit s jistotou barvu, při které je příliš světlé pivo jantarové, kdy se ještě může pojmenovávat světlé. Jakmile je jantarové pivo příliš načervenalé nebo tmavší, mělo by být nazýváno Red, Brown, nebo i tmavé pivo. Ti sládci, kteří nesouhlasí se hodnotou barvy ve specifikacích níže, si mohou nastavit barvu v obou směrech.
Jantarové pivo by mělo mít  dobrý sladový základ, ale bez příchutě čokolády nebo pečeného charakteru, v níže uvedeném receptu při použití sladu Mnichov I. je naprosto vyhovující. Tento slad propůjčuje požadovanou barvu bez dalších přísad.
Anglický charakter zajišťují  výběry chmele zde použité, ale použití britského chmele by bylo vhodnější.
Kvalitní kvasnice Londýnského  styluby zajistily potřebný dotek esterů a diacetyl vhodný pro tento druh piva.
.
Slady                                                Sypání v %                              Rozpis na 100 litrů                Rozpis na 19 litrů
Weyermann Palle Ale                   60                                             9,84 kg                                      1,87 kg
Weyermann …

Aktuality »

[18. Listopad 2011 | 4 komentářů | ]

Zdravím všechny kolegy co vlastní „Almanach pivních stylů“.
Kdo dostatečně ovládá angličtinu, prosil o bych o bližší vysvětlení tabulky, která je uveřejněna u každého z receptů.
Speciálně se mi jedná o část tabulky, která určuje množství chmele v procentním vyjádření. Zkouším to tady různě přeložit, ale vychází mi údaje, které mi nedávají smysl. Kdo je schopen mi pomoci vyložit speciálně levý sloupek, prosím o odpověď. Protože jinak nemá cenu překládat recepty, aby z toho nebyly nesmysly.

Recepty pivní »

[18. Listopad 2011 | 2 komentářů | ]

Original uveřejněn v Almanachu.
Jantarové světlé anglické pivo Amerického typu
Varný proces
 Jednoduchá infuze.
lad je vystírán za stálého míchání při teplotě 64 – 68°C, po dobu  60 min.Poté jej postupně ohřejeme na teplotu 76°C. Poté následuje scezování.
 
 Chmelovar.
 Chmelovar probíhá po dobu 60 min. První dávka chmele po 5 minutách varu a druhá po uplynutí 55 minut. Whirpool 30 min.
Po ochlazení na teplotu 16 – 21°C se naočkuje kvasnicemi a nechá se po dobu cca 7 dní kvasit. Následuje sekundární fermentace po stočení do nádob, po dobu 14 dnů.
Sypání sladů:                   procentní                               pro 19 litrů                   pro 100 …

viagra