Home » Archiv

Archiv pro Červen 2011

Aktuality, Vybíráme »

[22. Červen 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
Co říci k uchovávání kvasnic pro vaření piva v domácích podmínkách. Je to problém. Přece jen nevaříme tak často, abychom měli neustále čerstvé kvasnice pro naše domácí pivo. Přesto, že na internetu je uváděno několik způspobů uchovávání kvasnic, jediný, který se běžně používá je metoda přikrmovávání kvasnic, které máme k dispozici.  Je to, ale jen metoda krátkodobá a proto mne osobně zaujal příspěvek Bischiho na www.varimpivo.cz, kde popisuje ochování kvasnic ve fiziologickém roztoku (slaném roztoku).
Sám jsem již zkoušel uchovávat kvasnice pomocí glycerinu v mrazáku, ale zatím jsem nedosáhl žádného …

Aktuality »

[19. Červen 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Dne 17.6.2011 byl slavnostním dnem pro PERMON III. Město Sokolov udělilo uvedenému pivovaru várečné právo, jak potvrdilo příslušným „glejtem“.
Tímto várečným právem byl současně pivovar Permon povýšen a obdržel titul „Měšťanský pivovar Sokolov“.
Pivovar je umístěn v historických budovách kláštera na tzv. „Starém náměstí“. Současně je přibližně 100 m od pivovaru Permon II. budete li jej hledat, stačí se ptát na Sokolovský klášter a tam už se sndno doptáte. Srdcem pivovaru je  dvounádobová varna o objemu cca 1,3 hl. Ve vlatsní varně je dále ještě umístěna nádoba na Whirpool, jinak taky řečeno na stočení …

Aktuality »

[15. Červen 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
Už je to uděláno, už je to hotovo. Dne 18.6.2011 začíná již třetí kapitola pivovaru Permon.
V uvedený den proběhne slavnostní zahájení provozu pivovaru Permon III. s možností prohlídky celého zařízení. Kdo může přijet určitě bude mít radost a ostatní jen závist.
Ostatní viz plakát na tuto akci.

Aktuality, Vybíráme »

[11. Červen 2011 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
Po delší době se opět ozývám a do této rubriky přidávám jednu zajímavost.
Pod titulkem v angličtině si asi nelze moc představit, ale zaregistroval jsem na jednom webu, že je k dispozici uvedená tiskovina k mání. Neváhal jsem a mohu velmi rád konstatovat, že je už doma.
Jedná se o kancelářský šanon, který je plný informací o pivu. V podtitulku uvedené literatury je uvedeno, že je určena pro „Professional Brewer to the Worlds Clasic Beer Styles from A to Z“.
No a protože jsem ji nedočkavě otevřel, mohu jen s radostí konstatovat, …

viagra