Home » Archiv

Archiv pro Prosinec 2010

Aktuality, Vybíráme »

[31. Prosinec 2010 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Ahoj pivníci.
Včera jsem na webu -  http://tourdebier.cz/francek/temper-1wire-teplomer-s-cidly-2-x-ds-18b20-z-hongkongu/  -  objevil nádherné měření teploty.
Uvedené měření lze použít samostatně, jak je v článku uvedeno a je s ním možno uvařit pivo, jen prostým sledováním měřící tabulky na obrazovce PC. Samozřejmě lze také měření zapracovat do programu, který běžně používá hodně domácích vařičů piva, včetně mně.
Díky za tuto průkopnickou práci a těšíme se na další vylepšení softwarového vybavení.
Poznámka na konec: uvedenou webovou adresu je nutno si překopírovat, nevím proč se mi to neukazuje, jako odkaz. Zase někde dělám chybu, ale kde…

Aktuality, Recepty pivní »

[1. Prosinec 2010 | 2 komentářů | ]

DIVOKÝ PANIC

25 Litrů - 11,6°
Suroviny:
Slad Světlý český 4,4kg
Carapils 0,47kg
Pražený karamelový 0.2kg ??? přesněji nevím – dar.
Chmel Sládek 30gr
Žatecký poloranný červeňák 75gr 
Začátek
20L vody na vystírku ohřát na 52°C
Sypání sladu
Přisypat šrot: celkem 5,07kg
20min držet na teplotě 52-53°C
Čerpání na 1.rmut.  9,5L
Ohřev na63°C s gradientem 1°/min 
Prodleva 15min na teplotě 63°C
Zvýšení teploty na 72°C s gradientem 1°/min
Prodleva 5min na této teplotě.
Kontrola cukernatosti a přivést k varu. Na 100°C  vařit10min
Var
Čerpání rmutu, nechat odpočinout 10min
Teplota vystírky před čerpáním rmutu: 50°C
Teplota vystírky po čerpání rmutu: 63°C
Čerpání na 2. rmut.  11L
Zahřát na teplotu na 72°C s gradientem 1°/min
Prodleva 5min (jodová …

Aktuality »

[1. Prosinec 2010 | Komentáře nejsou povoleny | ]

Zdravím všechny pivníky.
Dnes jsem umístil další dvě adresy homebrewerů do rubriky k tomu vytvořené.
Jeden je z Šumperka a druhý z Plzně.
Podívejte se, možná, že je to Váš soused.

viagra